Vanliga frågor om din fotografering

FAQ - Gravid

När ska jag boka?

För att du ska få den bästa upplevelsen möjligt läggs det många timmar per bokning och resulterar i att det endast finns ett par tider tillgängliga varje månad. Därför är en rekommendation att boka så tidigt som möjligt efter 12-veckors ultraljudet, för att försäkra dig om att tiderna inte blir uppbokade. Väntar du med att boka finns risken att din tid blir uppbokad.

Vad gör vi om det regnar?

Om vädergudarna inte är med oss och det skulle bli regn och rusk, så bokar vi helt enkelt om fotograferingen utan kostnad. Du ska känna dig bekväm och njuta av din fotografering utan att behöva oroa dig för för blåst eller regn.

Kan jag låna klänning av dig?

Ja, självklart! Du har möjlighet att låna en till två vackra klänningar som är specialanpassade för gravidfotograferingar, vissa som är snävare för att framhäva magen lite extra, och vissa med långt böljande tyg som kan bli storslagna i vinden. Kika gärna in i galleriet för att se de olika modellerna.

Får jag lägga ut bilderna på sociala medier?

Ja, såklart! I din fotografering ingår det att du får använda bilderna för privat bruk, vilket innebär att du får använda bilder fritt för framkallning och användning på internet. Nämn gärna Bellafroy Photography vid publicering och tänk på att bilden inte får beskäras, redigeras eller på annat sätt förändras. Dock är det inga problem om du behöver beskära bilden med Instagrams format.

Hur går en bokning till?

För att du ska känna dig extra trygg med mig som fotograf så börjar din förfrågan alltid med ett kravlöst samtal där du kan ställa frågor och berätta hur dina tankar kring en fotografering ser ut, för att känna av om kemin oss emellan stämmer.
Känns det bra för båda parter bokar vi in en dag för din fotografering och jag mejlar över fakturan med bokningsavgiften. När avgiften är betalad är ditt datum säkrat och vi kan börja designa din drömfotografering! 

Vad händer om jag blir sjuk?

Vi värnar om hälsan så är du sjuk ska du stanna hemma. Då bokar vi helt om din tid till ett annat tillfälle utan extra kostnad. Detta gäller även för mig som fotograf.

Får partner och barn följa med?

Självklart kan både partner och barn vara med på fotograferingen! Vi utgår ifrån det du vill för att skapa dina drömbilder att minnas länge!
För att skapa harmoni i bilderna spelar klädvalet för partner och barnen stor roll, så för att få till de bästa bilderna rekommenderas att matcha kläderna till din klänning. När du bokar med mig får du en välkomst guide som går igenom precis allt du behöver veta för att bilder ska bli riktigt magiska. 

Hur gör jag om jag måste avboka?

Är du tvungen att avboka skickar du ett mejl till mig och förklarar omständigheterna. Då bokningssavgiften ska täcka administrativa kostnader är den tyvärr inte återbetalningsbar, men du kan välja att istället boka om till ett annat tillfälle inom 6 månader.

När får jag mina bilder och produkter?

Så fort betalningen är genomförd får du tillgång till ditt online-galleri där du kan ladda ner bilderna du har valt, både högupplösta och webbanpassade.
Produkterna har en leveranstid på 3-4 veckor från det att betalningen är mottagen.

Vad händer efter jag har bokat?

Först när bokninsgavgiften är betalad är din tid säkrad. Därefter skickar jag ut en välkomst-guide med all information du behöver inför din fotografering. Vi bokar också in en tid för en personlig konsultation där vi går in på djupet av bl.a. vilka platser du gillar, om du har några specifika önskemål kring poser, om partner och barn ska vara med, vilken klänning du vill ha och vad du har för tankar att göra av dina bilder efteråt; kanske förstoringar, album eller väggkonst? Detta är för att du ska få den bästa upplevelsen möjligt.

FAQ - Bröllop

När ska vi boka?

Under högsäsongen är det högt tryck på fotografer och lördagarna blir snabbt uppbokade. Min rekommendation är att höra av er så fort som möjligt efter att ni har bokat kyrka och lokal, för att chanserna ska vara så stora som möjligt att ert datum är ledigt. 

Vad gör vi om det regnar?

Regn på bröllopsdagen ska betyda tur! Men jag förstår fullt ut att regn inte är något som ni vill ha på er dag. Men det finns många knep att ta till ifall himlen öppnar sig. Jag har alltid med mig genomskinliga paraply som ni får använda, ifall regnet inte är så tungt. Om himlen däremot skulle öppna sig rejält (hallå sommar 2023) så är det bra att ha sett ut en plats i närheten där vi kan vara inomhus eller under tak. Det kommer bli jättefina bilder oavsett, för det är er kärlek. Oftast regnar det inte heller hela dagen och då kan vi smita iväg lite senare under kvällen för att få några bilder utomhus. 

Får vi lägga ut bilderna på sociala medier?

Ja, såklart! I din fotografering ingår det att du får använda bilderna för privat bruk, vilket innebär att du får använda bilder fritt för framkallning och användning på internet. Nämn gärna Bellafroy Photography vid publicering och tänk på att bilden inte får beskäras, redigeras eller på annat sätt förändras. Dock är det inga problem om du behöver beskära bilden med Instagrams format.

Hur går en bokning till?

För att ni ska känna er extra trygga med mig som fotograf så börjar er förfrågan alltid med ett kravlöst samtal där ni kan ställa frågor och berätta om era drömmar och tankar kring er bröllopsfotografering ser ut, och känna av om kemin mellan oss stämmer. Jag ser också till att ställa frågor för att se till att ert datum fortfarande är ledigt och om jag har möjlighet att ge er det ni drömmer om. 
Känns det bra för båda parter bokar jag av erat datum och jag mejlar över både kontrakt och bokingsfakturan. När kontraktet är påskrivit och avgiften är betalad är ert datum säkrat och vi kan börja planera er dröm!

Vad händer om du blir sjuk?

Jag är bara människa och ibland (mycket sällan) händer det att även jag bir sjuk. Men jag har ett stort nätverk av professionella fotografer som kan hjälper till så mycket som möjligt om olyckan skulle vara framme. Än så länge har det aldrig hänt att jag inte har kunnat genomföra bokningen.

När får vi våra bilder och produkter?

Dagarna efter bröllopet får ni en sneak peek om 3-5 bilder. Jag går igenom alla bilder från er dag och väljer ut de allra bästa, tar bort de där ni blinkar eller är suddiga. Sedan är det dags för redigering. Era bilder är färdigredigerade och läggs upp i ert personliga galleri efter 4-6 veckor. I de paket där det ingår en förstoring väljer ni ut denna senast 4 veckor efter att galleriet har lagts upp och ni kommer få hem bilden inom 2 veckor efter urvalet. 

Vad händer efter vi har bokat?

Efter att kontraktet är påskrivet och bokningsfakturan är betalad är er tid säkrad. Därefter skickar jag ut en bröllopsguide med all information ni behöver inför er bröllopsfotografering. Vi bokar också in en tid för bröllopsmöte där vi går in på djupet av bl.a. tid, plats, vilka platser ni gillar, om du har några specifika önskemål kring poser, vilken känsla ni vill ha bilderna och vilka personer som är viktiga för er att fånga under dagen. Samt pratar om vad ni har för tankar att göra av era bilder efteråt så att de inte fastnar i en tråkig fil på datorn; kanske förstoringar, album eller väggkonst?